ELEKTRES Nieuwe technische distributeur voor industrie in Catalonië, Spanje

Raamsdonksveer, 8 augustus 2013 - De broers Josep en Francesc Adroher starten een nieuw initiatief in de distributie van elektrotechnische componenten en bijbehorende dienstverlening aan industriële eindgebruikers en maakindustrie in Catalonië, Spanje. Daartoe hebben ze zich aangesloten bij de internationale itsme-bedrijvengroep.

Met de oprichting van Elektres wordt Spanje het vijfde land waar industriële klanten kunnen vertrouwen op de knowhow en betrokkenheid van itsme. Elektres, met hoofdkantoor in Girona (90 kilometer ten noorden van Barcelona), zal haar deuren openen in het eerste kwartaal van 2014. Een team van toegewijde medewerkers werkt achter de schermen al gericht aan een optimale start.

De focus van Elektres is scherp: de industriële markt. De ambitie is ook duidelijk: industriële klanten hebben specifieke eisen en wensen in de beschikbaarheid van en advies over elektrotechnische componenten en systemen, evenals de bijbehorende logistieke oplossingen die hun bedrijfsprocessen optimaliseren. “Onze knowhow is gebaseerd op ervaring en praktisch begrip van elektrotechniek en logistiek. Hierdoor kunnen klanten niet alleen vertrouwen op een betrouwbare toelevering van componenten en systemen, maar ook op dienstverlening die hen concurrentievoordelen op kan leveren.”, zegt Henk Oude Brunink, directeur itsme.

Door zich aan te sluiten bij itsme, is Elektres direct in staat om haar klanten de hooggewaardeerde itsme helpdesk en trainingen aan te bieden, ontwikkeld door itsme Industrial Automation. Elektres zal ook innovatieve en bewezen diensten bieden in het optimaliseren van klantprocessen via itsme Connected Business. Josep Adroher: “itsme geeft ons de mogelijkheid om vanaf dag één onderscheidend te zijn én stelt ons in staat meteen onze kernactiviteit uit te voeren. Wij kunnen straks niet alleen componenten en kennis, maar ook dienstverlening op het gebied van techniek en logistiek aanbieden. Een complete en efficiënte benadering voor de supply chain van onze klanten.”

Klanten vragen steeds vaker om specifieke oplossingen in het managen van hun (lean) processen en zoeken naar verbetering van hun concurrentiepositie door innovatie in techniek. Daarnaast ontwikkelen veel van hen, en op hun beurt hún klanten, zich internationaal of multinationaal. Doel van itsme is om deze ontwikkeling te ondersteunen, zowel technisch, bedrijfskundig als geografisch. De toevoeging van levermogelijkheden voor de Spaanse markt is volgens chairman of the board Peter Leeflang dan ook een natuurlijke stap voor itsme.

De internationale industriële toeleveranciersgroep itsme (industrial technology and supply for mechanical and electrical) heeft een jaaromzet van circa € 200 miljoen en 520 medewerkers. De bedrijven ES Elektro, Hoogland-Mennens, Schultz+Erbse, Breemes en ES Elektro Romania behoren tot de itsme-groep.

EINDE PERSBERICHT

Coördinatie perscontacten
Iris Oude Luttighuis
Hoofd Corporate Communicatie
+31 657536819 

Persfoto's van de betreffende directieleden zijn op aanvraag verkrijgbaar.