Micromaster migreert naar Sinamics

De Micromaster van Siemens in de huidige uitvoering is een frequentieregelaar die al bijna 15 jaar met succes verkocht wordt en in tal van toepassingen nog steeds zijn trouwe dienst bewijst. Markt tendensen zoals de vraag naar de veldbus ProfiNet, geïntegreerde safetyfuncties en regeneratieve drives konden met Micromaster dan ook niet meer worden ingevuld, omdat het product geen innovaties meer heeft ondergaan. In 2007 heeft Siemens initieel een nieuw platform General Purpose Drives ontwikkeld, te weten SINAMICS G120. Op dat moment was het portfolio van Sinamics G nog niet groot genoeg om qua vermogens- en aansluitspanningsbereik “het stokje van MicroMaster over te nemen”.

Nu kan dat wel! 

Dit betekent voor u dat Micromaster per 1.10.2017 in de “Phase out Announce” gaat. Tot 30.09.2018 is de apparatuur nog leverbaar, gepaard gaande met een procentuele prijsverhoging. En na 1.10.2018 alleen nog als spareparts leverbaar tegen de dan geldende prijzen.

Migreren is het advies!! Hoe? Met de volgende website is dit het nummer invullen klik op Go en selecteer de communicatie module en klaar!  www.automation.siemens.com/mc-app/mm4Converter/index.html